Twinnet България – Словакия

В периода 01-05.03.2018 се проведе twinnet между България и Словакия. Членове на Българска фармацевтична студентска асоциация (БФСА) бяха посрещнати от студенти по фармация в Кошице, който е вторият най-голям град в Словакия.

През първия ден от програмата се извърши настаняването на българските студенти в студентските общежития на университета в Кошице, след което последва вечеря и парти в местен бар.

На следващия ден българските студенти посетиха Agrokarpaty, S.R.O Plavnica, която е компания, занимаваща се с отглеждането на медицински растения и производство на чай. Там научиха за процеса, през който се минава от растението до крайния продукт. След това се състоя обяд в заведение с традиционна словашка кухня. През следобедните часове посетиха компанията Calendula, която се занимава с билкови екстракти, есенциални масла, козметика и др. Там българите видяха някои етапи от производството на козметични продукти. В края на този ден се проведе бал на фармацевта, който включва официална вечеря, парти и томбола.

На третия ден от програмата студентите се запознаха с някои екзотични животни като змии, гущери, костенурки и др. в терариум, който се намира в едно от студентските общежития. Вечерта гледаха опера на Ричард Вагнер, с продължителност около 3 часа.

Предпоследният ден беше за разходка в Кошице с екскурзовод, който показа различни катедрали, синагоги, паметници и разказа интересни истории за тях. В следобедните часове се караха кънки на лед, а вечерта имаше традиционна словашка вечеря.

През последния ден до обяд се посети ботаническа градина, а след нея се състоя лекция за токсичните растения, с която завърши програмата.

Иван Марков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *