Посещение на Sopharma Trading

На 10.05.2018 г. (четвъртък) студенти по фармация от МУ-София и СУ посетиха офиса на Sopharma Trading в Sopharma Towers, Регионален дистрибуционен център София, обект от веригата аптеки Sopharmacy, както и обучителен център към веригата.

Sopharma Trading за пореден път организираха „Ден на отворените врати” за студенти по Фармация. Подготвената програма предложи интересно преживяване, срещи с професионалисти от компанията, които споделиха полезна информация за професионални възможности, съвети за успех и удовлетвореност на работното място и бяха представени иновации във фармацевтичната сфера.

Срещата продължи 6 часа, през които студентите бяха въведени в концепцията и основните ценности, които компанията поддържа и вярва. Служители от отдел „Човешки ресурси”, Маркетинг мениджърът за „Ексклузивни продукти”, както и магистър-фармацевтът, който е началник на Регионалния дистрибуторен център представиха пред студентите нагледно с какво се занимават и колко важна е работата в корпорацията за тях. Провеждаха се и дискусии, свързани с представите на студентите за работа и как те си представят подобни длъжности.

Членовете на БФСА бяха впечатлени от мащабите, ресурсите и адекватността към пазара на Sopharma Trading. Колегите от компанията демонстрираха висока компетентност към сферата, в която работят и не скриха надеждите си към бъдеща съвместна работа във фирмата с присъстващите студенти.

В Регионалния дистрибуционен център магистър-фармацевт запозна студентите с динамиката и начина на работа в центъра. Там те успяха да видят и как работи роботизираната австрийска технология KNAPP, която значително улеснява бързия достъп и допринася за прецизното изпълнение на заявките към различни лекарствени средства, с които разполага склада. По този начин се свеждат до минимум възможностите за грешки и много бързо аптеките получават своите доставки.

В аптека от отворен тип от веригата, разработена от Sopharma Trading – Sopharmacy, студентите имаха уникалната възможност напълно автентично да се насладят на организираността и динамиката на работата на магистър-фармацевтите там. Те бяха допуснати и до склада на аптеката, който ги заинтригува с подредеността си и с прецизната работа на стоковеда, който поддържа този ред. Част от студентите, които вече са работили в аптека, споделиха опита си и не скриха, че проявяват интерес към бъдещата си професионална реализация именно в аптеки Sopharmacy, както те, така и тези от студентите, на които тепърва им предстои да поемат по тази същинска практика на професията.

Единственият по рода си Обучителен център за работа в аптеки Sopharmacy впечатли студентите със специално изградената симулационна стая, която цели да подготви кандидатите за работа чрез различни ролеви игри, които имат за цел кандидатът да бъде подготвен при началото на работата си в аптека от веригата, тъй като симулациите са в обстановка, много подобна на тази, която е създадена във всеки обект от веригата. HR-рът акцентира върху стремежа на компанията да бъде осигурена учтива и адекватна консултация на пациентите в аптеките, което  ги отличава от останалите и дава нова светлина на работата на магистър-фармацевтите в тях.

Беше представена и гледната точка на магистър-фармацевт, преминал през обучението и понастоящем работещ в аптека Sopharmacy. Той сподели топли чувства от изкарания преддипломен стаж в обект от веригата аптеки и каза, че не се е поколебал къде да продължи работата си след дипломирането.

Ето какво споделиха нашите партньори от Софарма Трейдинг и SOpharmacy:

„За нас срещите с млади, мотивирани и амбициозни хора са изпълнени с много положителен заряд и емоция. Радваме се, че за поредна година успяхме да организираме Ден на отворени врати за студентите от специалност Фармация и да им предоставим възможност да се запознаят отблизо с различните ни дейности. Вярваме, че ще продължим тази добра традиция и ще бъдем близо до младите хора и занапред!

Очакваме ви скоро отново!“

Това посещение бе поредната успешна съвместна инициатива, в която взе участие Българска Фармацевтична Студентска Асоциация и която допринесе за допълнителната мотивация на пълноправните й членове, които участваха в това посещение. Те научиха много нови и полезни неща за практикуването на професията си, като научиха за длъжности, не по-малко привлекателни от работата в аптека. Организаторите на „Отворените врати” и студентите изразиха надеждите си за нови срещи.

Лора Джонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *