Здравословна академия „Храни се, движи се, усмихни се!“

На 14 и 15 април 2018г във Фармацевтичен факултет към МУ-София се проведе първата по рода си здравословна академия „Храни се, движи се, усмихни се“, организирана от Българска фармацевтична асоциация.

Целта на събитието бе да мотивира младите студенти към спортна активност, като за това допринесоха голям брой лекции и спортни активности. Организаторите, както и участниците, останаха изключително доволни от събитието, всеки научи нещо полезно и помогна на себе си да подобри начина си на живот.

В Академията се включиха редица спортни клубове и индивидуални треньори, като фитнес Атлетик, студио MVJ,  благодарение на които голяма част от студентите се запознаха със силовите тренировки, зумба, пилатес, народни танци и още много други активности. Също така беше предоставена възможността да се изпробват здравословни храни, заедно с MasterChef Евгени Йорданов. Участниците бяха информирани и за красиво хранене и профилактика на оралните заболявания, благодарение Христо Найденов и Симеон Симеонов от D.O.Q.T.O.R. За това как да различат здравословното от нездравословното помогна Станислав Морфов от Национален младежки форум. Доста очарован остана самият Д-р Калин Василев, организатор на Търново RUNs, който пристигна от Велико Търново, единствено заради Академията. Доста учуден да види пълна зала за лекция в неделя остана и Лазар Радков. Имаше и обучение как се водят дебати от Асоциация дебати България, а Румен Колев от Фондация „Булгари“ ни показа, че изборът на подходящ спорт до голяма степен е свързан с емоционалното състояние на индивида.

Част от спонсорите на Академията бяха SoPharmacy, Bioderma, сокове „Cappy“, води „Бачково“, WOWTea, хранителни добавки Healthy life към Unicoms и други.

Събитието беше изключително полезно, особено за бъдещите фармацевти, тъй като те са най-достъпните здравни специалисти.

Грета Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *