Национална среща на студентите по фармация

358

На 29.09, 30.09 и 01.10.2017г. в София се състоя Националната среща на студентите по фармация от Българската фармацевтична студентска асоциация (София, основана 2007 г.), Асоциацията на студентите по фармация в България (Пловдив, създадена септември 2012 г.) и Асоциацията на студентите по фармация във Варна (основана март 2012 г). Всеки семестър се организира по една такава среща, с домакин една от трите организации – на ротационен принцип, в която участват ръководството на организациите и представители на комисиите им. Всяка от организациите представи пред колегите си бъдещи проекти, по които работи, и кампаниите, които организира и провежда. Участниците от морската столица изложиха своите идеи за представяне на професията „Фармацевт” в училища, спортно събитие, нова кампания по случай Деня на пациента, залесяване на кът с билкови растения. От града под тепетата заявиха, че имат програма с 25 събития, която ще изпратят на колегите си. От София разказаха за здравното изложение по повод Световния ден на фармацевта, представиха идеята си за бал, студентско първенство по тенис, проект за професията на магистър-фармацевта.

Студентите разискваха въпросите, които ги вълнуват. Сред тях бе и идеята да намерят допирни точки и проекти, по които могат да работят съвместно. Модератор на дискусията бе маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична. Той ги поздрави за инициативността и усилията им за поддържане на доброто име на магистър-фармацевтите в българското общество.

След срещата студентите проведоха съвместно кампания по измерване на кръвното налягане по случай Световния ден на сърцето. На пет места в столицата студентите от трите организации консултираха и съветваха десетки минувачи – софиянци и гости на столицата.

Източник: www.rfk-sofia.org