Стажове AMGEN

На 9 октомври 2019г. Се проведе лекция на нашите партньориот AMGEN,които ни представиха една по-различна възможност, която може много ясно да дефинира бъдещето ви в сферата на фармацията. AMGEN е американска компания, една от най-големите биофармацевтични компании в света.

През 2006г. стартира програма, благодарение на Фондацията Амджен, провеждайки се ежегодно от 2008г. в цяла Европа. Целта й е да доближи незавършили студенти с интерес към науката до пробивите в съвременната медицина и изследователска дейност. Студентите от Европа имат възможност да кандидатстват по програмата в пет елитни европейски университета (University of Cambridge, Великобритания; Institute Pasteur, Франция; Ludwig-Maximilians Universitat, Германия и Karolinska Institutet, Швеция), както и в четири университета в Азия (Kyoto University, Япония; University of Tokyo, Япония; National University of Singapore и Tsinghua University, Китай).

В продължение на 2 месеца през лятото приетите по програмата студенти участват в провеждането на научно изследване, осъществяват контакти с техни връстници и имат възможността да представят резултатите от работата си на специално събитие в Университета Кембридж в началото на Септември. Във връзка с тази програма, представители от AMGEN направиха лекция във факултета, с която да ни запознаят по-отблизо с програма.

Кандидати за стажовете могат да са всички студенти от 1 до 4 курс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *