Програма SEP на IPSF

БФСА /Българска фармацевтична студентска асоциация/ е част от IPSF ( International Pharmaceutical Students’ Federation) и благодарение на това участва в една от нейните програми – SEP (Student Exchange program).

Тази програма дава възможност на студенти по фармация от целия свят да пътуват, да опознаят колеги в различни страни, да се докоснат до обучението и работата на фармацевта в различни части на света.

За повече информация по програма SEP може да се обърнете към Боряна Иванова – boriivanova@abv.bg

или Гергана Червенкова.

Програмата дава възможност за стаж от един до три месеца в чужда страна, обмен на опит, идеи и традиции между различни нации и култури. Програма като тази създава страхотни емоции, преживявания и приятелства за цял живот. Стажът най-често не е платен, може да бъде в аптека, в производството, научна дейност.

Програмата е на разменни начела – когато нашата асоциация посрещне един студент, има право да изпрати  човек и половина на стаж – коефициентът е 1,5. Квотата на БФСА от няколко години насам е 3 – можем да изпратим трима студенти.  БФСА участва в програма СЕП от 2011 година и от тогава насам сме посрещали колеги от Хърватска, Португалия, Унгария, Испания.

През миналата учебна година 2014/1015 по програма СЕП в България към Фармацевтичен факултет, Медицински университет София пристигна момиче от Осака, Япония, а от наша страна две момичета бяха на стаж в Турция – една в Измир и една в Анкара.13664842_1244821212208525_1129102353_n

Тази година очакваме колежка от Испания, Албасете, а две момичета от БФСА ще заминат на стаж – едното в Тексас, САЩ, а другото в Истанбул, Турция.

Стажът, който предоставяме в България, е в аптека и от две години насам е в Педиатрична аптека „Ерудита“ при магистър фармацевт Антон Вълев.13643880_1244821215541858_1338964483_n

IPSF  организира и ежегодни здравни кампании. От миналата 2015 година ние, БФСА, също се включваме в техните кампании. Миналата година за пръв път осъществихме съвместно с IPSF две кампании: „Обичай сърцето си“ и „Световния ден за борба с диабета“.

На кампанията „Обичай сърцето си“ беше посветен целият месец април. Тази година продължихме започнатата инициатива и кампанията „Обичай сърцето си“ се превърна в една от най-успешните ежегодни кампании на БФСА.  Също от миналата година за пръв път съвместно с IPSF организирахме кампания, посветена на „Световния ден за борба с диабета“, тази кампания също се превърна в една от ежегодните на БФСА.

Боряна Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *