Магистър фармацевт, а сега накъде?

На 25.11 и 26.11.2020 год. с платформата Google Meet се проведе онлайн събитието „Магистър фармацевт, а сега накъде?”, организирано от Българска фармацевтична студентска асоциация. На срещата бяха поканени магистри, работещи в различни сфери на фармацията. Първият ден гост лектори бяха: Маг.фармацев Костадин Балтаджиев, който ни разясни как протича работата в аптека от отворен тип и какви са минусите и плюсовете да притежаваш аптека.Маг.фармацевт Венелин Сапунаров сподели с нас огромния си опит и множество ралични сфери и помогна да си отговорим на въпроса „Как да изберем накъде?“. Първият ден от събитието завърши с маг.фармацевт Любомир Мораров, който разказа за позицията медицински представител.

Вторият ден доц. Мария Камушева сподели как е избрала да стане преподавател както и вълнуващата страна на научната дейност.След нея имахме честта да се запознаем с маг.фармацевт Яница Русенова, която предостави повече информация относно Клиничните изпитвания и как може студентите да се релизират в тази сфера след завърщване. И в двата дни на събитието имаше голяма посещаемост-81 човека.

Всички бъдеще фармацевти имаха възможност да зададат въпросите си. Лекторите бяха много изчерпателни и с удоволствие отговориха на възникналите запитвания. Получи се добър диалог между студентите и магистър фармацевтите. Надяваме се и в бъдеще да има още повече ползотворни срещи.