АнтиСПИН кампания

621

На 01.12.2016г. за поредна година успешно се проведе антиСПИН кампания по повод Световния ден за борба със СПИН. Кампанията беше организирана по инициатива на Българска фармацевтична студентска асоциация с участието на БДСА и Студентски съвет на МУ-София. Мото на кампанията беше „Животът не е игра!“

Целта на инициативата бе да насочи вниманието на обществото към отговорно сексуално поведение, болестите, предавани по полов път, тяхната превенция и използването на презервативи. Също така кампанията имаше за цел всеки да узнае своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве, както и здравето на своя партньор.

Над 40 студенти по фармация и дентална медицина се включиха в кампанията, като раздаваха презервативи, предоставени от DOLPHI, както и образователни флаери и червени лентички, осигурени от Националната антиСПИН кампания, в различните части на столицата – Фармацевтичен факултет, подлеза на Софийски университет, Предклиничен университетски център и Факултет по дентална медицина. Членовете на Студентски съвет на МУ-София бяха осигурили и екип, който да тества ХИВ-статуса на всички желаещи.

Снежина Молдованова