Фото Галерия

 

Устав

 

Връзки

 

Контакти

Статия за 32-рия Годишен Конгрес на EPSA

 

 

И тази година Европейската Асоциация на Студентите по Фармация организира своя Годишен Конгрес-32-ри по ред.Конгресът се проведе в град Реймс,Франция. Градът се слави като т.нар.”Столица на Шампанското”-в него има изба с 18 километра коридори и над 25 милиона бутилки шампанско. Освен това Реймс е градът, в който са били коронясвани френските крале.

 

 

 

В конгреса взеха участие 22 държави-членки на EPSA. България също беше представена от своя делегация от 8 човека. Този конгрес беше изключително важен за България, тъй като тази година нашата асоциация беше избрана за пълноправен член на EPSA. Освен това по време на конгреса беше избран домакинът на Летния Университет през 2010г. За домакин беше избрана България, като събитието ще се проведе в град Велико Търново.


Разбира се по време на конгреса не липсваха и качествени студентски купони, които да ни напомнят, след дългия ден на събрания и дискусии, че сме млади хора. Партитата бяха организирани на ниво и бяха избегнати всякакви инциденти. Всяка вечер имаше организирана различна тематична вечер – барбекю; национална вечер на Франция; международна вечер, където всяка държава представяше типични за нея храни и напитки; флуоресцентно парти, а накрая беше организирана гала-вечеря в строг изискан стил.


След дългата седмица се завърнахме по-енергични и заредени с положителни емоции.

 

Виж видео от Конгреса :)