Фото Галерия

 

Устав

 

Връзки

 

Контакти

Summer university in Greece

   В периода 16-22 юли 2009 в гр. Ханя, Гърция се проведе Годишният Летен Университет на EPSA (Европейската Aсоциация на Студентите по Фармация), в който взеха участие и колеги от БФСА.

   Ханя е един от най – красивите и живописни градове на остров Крит.Това е град с вековна история, романтична атмосфера и благодарение на организаторите ние се потопихме напълно в нея.

 

 

   Темата на летния университет беше „Фотостареене и грижа за кожата”. Една социално значима в момента тема с оглед на непрекъснатото нарастване на броя на заболелите от рак на кожата. Получихме ценни съвети относно протекцията, последните иновации в тази област и как да прилагаме знанията си в практиката, как да консултираме пациентите възможно най-правилно.

    Наред с презентациите, на които бяха поканени лектори от известни гръцки фирми за слънцезащитна козметика и водещи лектори от Фармацевтичния факултет в гр. Патра, имаше и много лятно настроение и диви купони.
    Колегите от Гърция бяха подготвили забавна и интензивна шестдневна програма.

    Една от най – интересните вечери беше така наречената Европейска вечер, на която всяка страна трябваше да се представи с традиционните си храни и напитки.
   


    Всички участници признаха ,че това е дин от най–добрите летни университети, на които са присъствали.

    С това посещение БФСА натрупа безценен опит, който ще използва при организирането на следващия летен университет през 2010 година, на който България ще бъде домакин. Това е наистина голям успех за нашата все още млада организация  и се дължи на сработения и амбициозен екип, които сме формирали.

    Затова каним всеки, който проявява интерес да се присъедини към предстоящите събития на  БФСА и EPSA, така че да усетим  заедно духа на EPSA  и доброто партнъорство!

 

Елица Петрова