Фото Галерия

 

Устав

 

Връзки

 

Контакти

С ветовен ден за борба с диабета – 14 ноември 2008


Българската фармацевтична студентска асоциация отбеляза Международния ден за борба с диабета с лекция и демонтрация на тема  „Захарният диабет в България – епидемиологичен статус, превенция, обучение, самоконтрол”, която се състоя на 13 ноември 2008г. във Фармацевтичен факултет. Лекторът, г-жа Галя Вутова, която е и дългогодишен обучаващ на пациенти от диабет, представи по един изключително атрактивен начин най-актуалните проблеми, с които се сблъскват болните. Нейната цел беше и да ни подготви за въпросите, коиъо биха възникнали към нас в бъдещата ни професионална реализация и тя наистина успя, според мнението на присъстващите.


 Лекцията беше организирана с любезната помощ на фирма „Марвена”, която предостави и глюкомери, на който студентите имаха възможност да се научат как се мери кръвна захар. На лекцията присъстваха около 60 студенти и всички те получиха сертификати за своето присъствие и участие в демонтрацията.


На фасадата на Фармацевтичен факултет, пак по инициатива на БФСА,  беше монтиран син кръг, който е международния символ на този ден. До него имаше плакат обясняващ значението и историята на кръга.

 

 

Христина Лебанова

/Връзки с обществеността/