Фото Галерия

 

Устав

 

Връзки

 

Контакти

секс, наркомания - протекция = хив, спин=болка, смърт =>

МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ !


     Един ден в годината … само един ден, в който хората се осмеляват да говорят сбободно по темата за вируса на СПИН - ХИВ! Осмеляват се да изразят съпричасността си към световният проблем с болестта. Осмеляват се да закачат червени осукани ленти по реверите си. Осмелихме се и ние - студентите от Фармацевтичен Факултет !


     Във връзка със световния ден за борба със СПИН (Синдром на Придобита Имунна Недостатъчност) на  1 декамври във Фармацевтичен Факултет на Медицински Университет - София бе организирана анти-спин кампаня. В нея се вкючиха:


*БФСА (Българска Фамацевтична Студентска Асоциация)
*СС ( Студентски Съвет на Фарнацевтичен Факултет)
*БНСМФП ( Български Национален Съюз на Медицинските и Фармацевтични Представители)
*БЧК (Български Червен Кръст)


      Кампанията бе разделена главно на две части. Началото на първата бе поставено в 14.00ч. По време на нея доброволци от БЧК съвместно с членове на БФСА и СС на ФФ раздаваха презервативи, червени лентички и листовки в аудиториите и лабораториите на Фармацевтичения Факултет. С тях представителите на различните организации апелираха към колегите и приятелите си да бъдат отговорни за бъдещето си и съпричастни към болните. Материалит бяха осигурени от БЧК.

 

     


      Втората част на кампанията бе организирана по инициатива на Вероника Манолова (председател на КФСП на ФФ и члан на КК на БФСА). Благодарение на нейните усилия и упорит труд, както и с любезното съдействие на маг.фарм. Тодор Найденов от БНСМФП, а също и на БФСА и СС бе изнесена лекция на тема : "Разпространение на ХИВ/СПИН в България". Тя се проведе от 15.30 часа във II аудитория на ФФ. Входът за всички желаещи беше свободен. А целта – да се усведомят младите за рисковете, които се крият пред тях и реалните опасности за здравето и живота им. Лектор по темата бе д-р Богомил Пенчев. Той представи по достъпен и лесноразбираем начин наболелия проблем за широкото разпространение на СПИН в България. С данните и фактите, които изложи, той несъмнено успя да заинтригува аудиторията и да предизвика у  хората множество въпроси. Така постепенно лекцият се превърна в една отворена дискусия, в която всеки желаещ, можеше да изрази меннието си.

 

     


      Представител на БНСМФП беше още маг.фарм. Димитър Манолов.
      В кампанията взе участие и фармацефтичната компания Glaxo Smith Kline , която раздаде на присъстващите торбички с рекламни материали и мостри.


      Специални благодаряност от СС  на ФФ на Лили Андонова (председател на БФСА) за  усилията положени по съвместната инициатива.


      Активно участие в тазгодишната анти-спин кампания взеха:
Стефан Балкански - Секретар на БФСА
Никола Атанасов - СС
Коста Тодоров - СС
Дария Христова - БФСА
Иван Гитев - БФСА
Константин Калайджиев - БФСА