Първо редовно събрание на БФСА за академичната 2016/2017 година

799

На 20 септември 2016 година се проведе първото редовно събрание на Българска фармацевтична студентска асоциация. Седмица след откриване на новата академична 2016/2017 година новият управителен съвет на Асоциацията вече бе в готовност да представи новите си проекти и всички възможности, които иска да предложи на своите активни членове. Развълнувани не само от първото си водене на редовно събрание в така създадения екип, а и заради празника на нашият PR – Вася Влайна, членовете на управителния съвет посрещнаха всички новодошли и с радост се запознаха с тях. И тази година цветовете на асоциацията не пропуснаха да се сменят с идването на толкова много, заредени със свежа енергия и пламък в очите, нови студенти, на които винаги сме разчитали най-много заради големия ентусиазъм и отдадеността, с която участват във всички инициативи.

С обновен състав и ръководство, първото редовно събрание за тази академична година следва дневния си ред, като започна с традиционното „запознанство“ с новите членове, които имаха своята минутка слава, през която да се представят. Председателят Тони Балканска не пропусна да даде думата и на старите ни членове, които успяха да уверят своите нови колеги, че са попаднали на правилното място ако искат да се развиват, да осъществяват целите си и с изизането си от факултета да притежават много пвече от диплома за образователно-квалификационна степен „магистър-фармацевт“.

След краткото опознаване между нови и стари членове, събранието пристъпи към следващата си точка от дневния ред, а именно „опознай Управителен съвет“. Новото ръководство избра за представянето на всеки да се погрижи най-близкият му колега, а снимките, които трябваше да ги описват най-добре, ги представяха по най-естествения начин, с всичките им интереси и хобита, които далеч не бяха обвързани само с фармацията. 14555965_10211264648359859_1941155474_nТук всички близки колеги на рожденичката използваха момента на изненада – точно когато й дадоха думата, за да представи нашия председател, беше обсипана с огромни букети цветя, шарени балони и песни по случай празника ѝ. Моментът бе емоционален за всички, а тя едва успя да продължи с воденето на събранието от вълнение. Поздравления, колеги, постигнахме целта си, Вася беше истински изненадана!!! Не пропуснахме да отдадем чест и на нашия разширен управителен съвет, който тази година ще отговаря за основните дейности, развивани в Асоциацията.

Когато всеки вече знаеше по нещичко за другия, координатори и активни членове по различните дейности разказаха накратко за проектите, реализирани през изминалата година. По този начин бяха представени целите, които БФСА защитава, инициативите и каузите, зад които стои, както и осъществените досега партньорства с други организации и фирми.

Движейки се по дневния ред бяха обсъдени първите важни събития, които предстоят, и за които вече започва да кипи подготовка, а именно – Световният ден на фармацевта и проектът „Професия магистър-фармацевт“.

По повод Световният ден на фармацевта на 25.09 се организира група от доброволци за осъществяване на първата кампания за годината, чиято тема беше обвързана със световния ден на контрацепцията (26.09). Партньори бяха Sexwell, които любезно ни предложиха съдействие с около 300 презерватива – целта беше да подкрепим контрацепцията и да можем да обясним като медицински лица защо е необходимо да се прави безопасен секс и от какво ни предпазва това.

Проектът „Професия магистър фармацевт“, от друга страна, беше обявен в готовност да стартира от октомври месец, като на събранието се обсъдиха основните цели, необходимата помощ от страна на членовете на Асоциацията, както и първите дати за провеждане на обученията, които ще подготвят участниците в проекта за постигане на желания резултат, а именно – възможно най-голям обхват на инициативата, което да гарантира информираност на ученици, кандидат-студенти и наши бъдещи колеги за това какво се крие зад титлата „магистър-фармацевт“ и за възмоностите за реализация, които тази професия предлага.  Във връзка с това във факултета ще бъде проведено обучение на тема „Презентационни умения“,  което ще даде на студентите всички необходими съвети за една добре структурирана презентация,  представена с подходяща артикулация, която да гарантира въздействие върху публиката. Обучението ще съдържа и практическа част, в която всеки ще защити теза за няколко минути, а накрая ще бъде оценяван от комисия.

Накрая ръководството на БФСА беше подготвило календар, в който бяха попълнени всички дати до края на декември, в които се планира провеждането на различни инициативи.

Така протече първото редовно събрание на БФСА – с ново ръководство, много нови членове и много големи усмивки. Всички се бяха събрали, за да покажат своята готовост и мотивация за работа и разбира се очкавания за нови запознанства и положителни емоции. Ще се радваме, ако всеки получи точно това, за което е дошъл и заедно с това името, позицията и целите на БФСА да бъдат защитени, както подобава.

14569106_10211264648599865_1996085679_n