Първи учебен ден във Фармацевтичен факултет

962

Медицински Университет – София тази година отвори врати за своите студенти още на 12 септември, което бързо възвърна суетата и глъчката около Фармацевтичен факултет. По традиция първият учебен ден се чества в първа аудитория, където посрещаме новия випуск възпитаници на факултета. Цялото ръководство, под патронажа на декана, откри тържествено новата академична 2016/2017 година.

Гости на празника и любезни помощници в посрещането бяха студентите от Българска фармацевтична студентска асоциация и Студентски съвет, които за втора поредна година се бяха подготвили за своята инициатива „Опознай ФФ“. След официалното раздаване на книжките на първокурсника, всяка група беше поканена да намери своя гид, който да покаже лабораториите и кабинетите, където ще се провеждат занятията през новия семестър. В продължение на час по коридорите на Фармацевтичен факултет се разминаваха групите новопостъпили студенти, предвождани от „по-големите“, които бяха в готовност да отговарят на всякакви въпроси, свързани със следването, и да им разкажат за всичко, което ги вълнува, още от първия ден. Водачите побързаха да поканят своите групи на партито на първокурсника, което се организира традиционно всяка година в тяхна чест. Всеки отдели по няколко минути, за да разкаже за двете организации (СС и БФСА) – какви са дейностите и основните им цели. Разбира се, не пропуснахме да ги подканим да ни гостуват на първото редовно събрание на нашата асоциация, където ще могат да се потопят в духа на организаторската дейност и работата в екип и да се запознаят с още нови приятели от факултета. Ето как отбелязаха студентите по фармация 12 септември 2016 г. – „Световен ден за отдаване на първа помощ“, отдавайки помощ и покрепа на първокурсниците в този важен за тях ден.

Така отмина първият учебен ден във Фармацевтичен факултет. Някои от нас вече сложиха престилките за първите си упражнения, с което преподаватели и студенти разбраха, че всичко си е по старому и вече е време за работа. На първокурсниците желаем едно изключително вълнуващо опознаване на Медицински университет и ресурсите, които той им предлага в следването. А на всички студенти – успешна нова академична 2016/2017 година!