Участие на БФСА в Български фармацевтични дни 2016 г.

479

Български фармацевтичен съюз за десета юбилейна година организира един от най-големите  съсловни форуми – Български фармацевтични дни.  Идеята за годишна среща на магистър-фармацевтите в България за пръв път е реализирана през 1996г. с отбелязването на Еньов ден. Днес същата среща е дългоочаквано от всички събитие с поставени традиции. И тази година  представителите на всички фармацевтични колегии в България имаха възможност да отбележат празника с тържествено връчване на годишни награди, двудневно изложение на водещи фармацевтини компании и организации, уъркшопи и лекции на актуални теми в сферата на здравеопазването. Като всяка година гостите на събитието подходиха с огромно желние и интерес, благодарение на което НДК за няколко дни се изпълни с празнично настроение с нотка на професионално отношение.

Студентите по фармация от Българска фармацевтична студентска асоциация имаха възможнстта да вземат активно участие и да се потопят в атмосферата на избраната от тях професия.

14285207_10211035629914541_1274555586_o

Представители на Асоциацията всеки можеше да забележи още с влизанието си в НДК. Отборът на БФСА носеше зелени тениски и баджове, като любезно канеше участниците на събитието да се регистрират. На регистрация всеки получаваше пропуск за съответните модули, които иска да посети, пакет с рекламни материали и подробна програма на форума, грижливо подготвени предния ден от представители на БФСА. Студенти от Асоциацията отговаряха и за това, всеки гост на чуждестранни лекции да получи слушалки, при нужда от превод на родния език.

На самото изложение и през двата дни студентите на БФСА имаха възможност да запознаят хората на събитието с дейността си, да разкажат историята си, да представят целите и бъдещите проекти на Асоциацията. Разговорите с магистър-фармацевтите бяха наистина полезни за студентите, тъй като се обсъждаха актуални теми и належащи проблеми в нашата сфера. Размениха се опит, гледни точки по важни въпроси и контакти за бъдещи срещи и партньорства. Всеки, който отделяше по няколко минути на щанда на БФСА, получаваше рекламни материали с емблемата на асоциацията, но и разбираше, че студентите по фармация имат амбиции, позиция и силен интерес към възможностите, които предлага професията магистър-фармацевт.

Любимата „Годишна гала-вечер на магистър-фармацевтите“ също беше със запазена маса за студентите на Асоциацията. Там те видяха церемония по връчването на годишните награди на Български фармацевтичен съюз за продукти в 10 различни категории, както и излъчването на „Регионална фармацевтична колегия (РФК) на годината“ в лицето на тазгодишните победители – РФК Варна. С тази покана управителния съвет на БФСА както и отличените с най-голяма активност през дните членове имаха честта да присъстват на официалното „празненство“ на фармацевтите, където всеки получава признание за добре свършаната работа през изминалата година и се отдава на заслужено забавление, преди отново да запретне ръкави.

По време на вечерта се чуха речи и наздравици, а ръководството на БФС не пропусна да отдаде необходимото уважение на всички, които са помогнали за успешното реализиране на Български фармацевтични дни и на тези, които участват активно за сплотяването на съсловието и усъвършенстването на работата във фармацевтичната сфера.

С комплименти от Управителен съвет, БФСА благодари за възможността, която БФС за поредна година дава на студентите!

Йоанна Владимирова