Алтернативна академия на БФСА

530

Българска фармацевтична студентска асоциация реши тази година да ни изненада с нещо различно – „Алтернативна академия“. Така се казва следващото голямо събитие за студенти и медицински специалисти, което асоциацията организира. Този път темата е алтернативна медицина.

На 1 март „Алтернативна академия“ отваря вратите на фармацевтичен факултет, за да стартира своята поредица от интересни лекции, водени от най-добрите специалисти в избраните области. Всяка сряда от месец март ще бъде посветена на различна тема, разгръщаща цялостно идеята за „алтернативно“ лечение.

Участниците в тази академия ще получат сериозни познания относно „различните“ практики, обещаващи здраве на пациента като започнат от традицията, преминават през погребани древни тайни на медицината и достигайки до нашето съвремие.

Билколечение, ароматерапия, цветна терапия на д-р Бах са само част от темите, които ще бъдат засегнати. Холистична, интергративна, традиционна медицина са част от понятията, които ще бъдат дефинирани от гост лекторите на събитието – доктори и фармацевти, посветили живота си на грижата за човешкото здраве.

С „Алтернативна академия“ БФСА ще покаже, че е време медицината да премине на едно по-високо ниво – където симптоматичното лечение ще бъде заменено с профилактика, болестта с отлично здраве. Където лекарят ще търси причините за заболяването в дълбочината на психо-емоционалното състояние на пациента, а фармацевтът ще се стреми към минимална вреда от лекарствената терапия. Там, където човекът се разглежда като цялост между трите основни нива – физическо, духовно и емоционално, а здравето като поддържането на тези нива в хармония.