БФСА в борбата с рака на гърдата

857

На 19 октомври 2016 г. членовете на Българска фармацевтична студентска асоциация (БФСА) проведоха доброволна кампания, чрез която изразиха своята съпричастност в борбата с рака на гърдата. Това е най-честото онкологично заболяване сред жените по целия свят.  Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите симптоми остават незабелязани, се налага провеждане на редовни профилактични прегледи. Целта на кампанията беше да привлече внимание и да напомни на жените, че профилактиката е най-добрата превенция срещу рака на гърдата. Събитието се проведе в подлеза на Софийския университет.  Ентусиазираните студенти раздаваха розови лентички на преминаващите жени. Всяка една жена трябва да осъзнае, че не е застрахована от рак на млечната жлеза, както и че ранното откриване на заболяването е от съществено значение за успешното му лечение.

За съжаление, някои от жените вече се бяха сблъскали с тази коварна болест. Те бяха най-съпричастни към кампанията и дори една от тях през сълзи сподели своята тъжна история в борбата си срещу заболяването: „Пътят е много тежък! Никога няма да забравя този ад, през който преминах!“

Кампанията бе поредното успешно събитие, проведено от членовете на БФСА. Очаквайте нови и интересни кампании, организирани с много вдъхновение и ентусиазъм.

Валерия Станкова, I курс